Lacatusu_on_BroadPeak92_med.jpg
Home [Toate ştirile] Newsflash Eco Greenland 2009 TVR: Alpinistul Ticu Lăcătuşu vrea să doboare trei recorduri în Groenlanda!

Constantin Lăcătuşu - Primul Român pe Everest

TVR: Alpinistul Ticu Lăcătuşu vrea să doboare trei recorduri în Groenlanda! PDF Imprimare Email
Ticu Lăcătuşu care a plecat sâmbătă din Piatra Neamţ cu destinaţia Groenlanda. Alpinistul vrea să atingă cel mai înalt vârf al colosului de gheaţă, Gunnbjornsfjeld şi să cucerească un munte virgin.

 

 

Cea mai ambiţioasă încercare este însă traversarea completă a calotei glaciare a Groenlandei de la est la vest, pe un traseu mai lung cu 100 de kilometri decât cel al exploratorului norvegian Fridtjof Nansen, primul om care a traversat insula. Ticu Lăcătuşu va fi însoţit partenerul sau de expeditie, Cornel Coman.

 

Cei doi vor parcurge 600 de kilometri, pe schiuri şi fără vreun alt ajutor. Încercarea are şi un scop ştiinţific clar - găsirea cât mai multor dovezi despre pericolul în care se află colosul de gheaţă din cauza schimbărilor de climă. Expediţia va dura patru luni Ticu Lăcătuşu este primul alpinist român care a ajuns pe acoperişul lumii, vârful Chomolungma de pe Everest, în 1995.